HEALTHY TIPS BY LASIK LASERVISIONTHAIALND
ประโยชน์ของฝรั่งเนื้อแดงต่อสุขภาพ
Health Benefits of Red guava
เป็นผลไม้ที่อยู่ในกลุ่มสีแดง ซึ่งส่วนใหญ่จะประกอบไปด้วยสารสำคัญที่ชื่อว่า ไลโคพีน (Lycopene) ซึ่งเป็นเม็ดสีแคโรทีนอยด์ที่ให้สีแดงแก่พืชผักต่างๆ และเป็นสารต้านอนุมูลอิสระชั้นดี ช่วยชะลอความเสื่อมของเซลล์ต่างๆ ในร่างกายโดยเฉพาะเซลล์ผิวหนังและช่วยบำรุงสายตา ป้องกันโรคต้อกระจก ทั้งอุดมไปด้วยวิตามินเอ ที่ช่วยบำรุงสุขภาพของดวงตา
Read more : http://buff.ly/GInN27
ขอบคุณภาพประกอบจาก thaikasetsart
ในแต่ละวันควรบริโภคอาหารให้ครบห้าหมู่ เพื่อสุขภาพที่ดี
RED GUAVA
Red guava is rich in vitamin A which helps promote the health of eyes, skin, teeth and skeletal tissue. Red guava also supplies vitamin C. In addition to being an antioxidant, vitamin C helps the body make scar tissue, heal wounds and promote the strength of the teeth, bones and cartilage.
Vitamin A
Vitamin A is an essential nutrient that helps improve the health of the eyes, skin, teeth and bone tissue. Vitamin A also acts as an antioxidant, which reduces cell damage caused by free radicals.
Carotenoids
Guavas are also rich in carotenoids – compounds which have been shown to promote eye health and also prevent oxidation. Oxidation is damage to the body that occurs due to exposure from sources of blue and ultra violet light. It can potentially damage DNA in cells and cause them to mutate and become cancerous. It can also cause damage to sensitive organs like the eyes and trigger degenerative conditions.
Pretty Pink Breakfast Quinoa in Pink Guava Soup
Serves one.
Vegan.
Ingredients
- 1/4 cup uncooked red quinoa
- Flesh of 1 pink guava (about 1/2 cup), seeds removed
- 1/4 cup non-dairy milk (I used hazelnut milk)
- 1/2 cup water
- 1/8 tsp pectin powder (optional – for thickening)
- Splash of vanilla extract (optional)
- Dash of ground cinnamon (optional)
- 1/2 scoop protein powder (optional)
- 1/2 tsp maca powder (optional)
- Your choice of toppings (I used fresh figs and desiccated coconut)
Directions
1.Soak the quinoa overnight in a bowl of water. The next morning, place the quinoa in a sieve and rinse well under running water.
2.Cook quinoa. Place the drained quinoa into a saucepan. Add about 1/2 cup water, bring to boil, then reduce heat and simmer for about 20 mins until the water is absorbed and you can see the white curly rings of the quinoa. Fluff and set aside.
3.Make the guava puree. Place the guava flesh into the saucepan and add the milk and water. Bring to boil, and simmer for about 5-10 mins or until the guava flesh becomes soft.
4.Add in the vanilla, cinnamon and other powders (if using). Stir well.
5.Pour the mix into a blender and blend (for less clean up use immersion blender).
6.To serve, place quinoa into a ramekin and using a spoon, press down to make the quinoa stick together. Invert the ramekin onto a plate, then pour the guava soup over. Garnish with fresh figs or other fruits and nuts.
TIP
I also added protein powder and pectin to the soup, which added a nutritional boost as well as help to thicken it.
Info : Early Morning Oats
http://buff.ly/GIrbKo
Miracle Youcando Healthy Tips ขอบคุณภาพประกอบจาก google ที่มา : LASIK @ Laser Vision International LASIK Center > eye care tips > LASIK HELTH CORNER โทรปรึกษา หรือจองคิวตรวจ โทร 02-511-2111, 02-939-6006 E-mail : info@laservisionthai.com