ที่มา : LASIK @ Laser Vision International LASIK Center > eye care tips > LASIK HELTH CORNER โทรปรึกษา หรือจองคิวตรวจ โทร 02-511-2111, 02-939-6006 E-mail : info@laservisionthai.com
HEALTHY EATING TIPS
ดอกอัญชัน Aunchan/Butterfly Pea /Blue Pea
"ดอกอัญชัน มีประโยชน์ต่อสุขภาพ เช่น ช่วยเพิ่มความสามารถในการมองเห็น เนื่องจากสารตัวนี้ จะไปเพิ่มการไหลเวียนในหลอดเลือดเล็กๆ เช่น หลอดเลือดส่วนปลายทำให้กลไกที่ทำงานเกี่ยวกับการมองเห็นแข็งแรงขึ้น เพราะมีเลือดไหลเวียนมาเลี้ยงมากขึ้น ในขณะนี้ ก็มีการศึกษาวิจัยทางคลินิก เกี่ยวกับ และความสามารถของ"สารแอนโธไซยานิน" ที่มีอยู่ในดอกอัญชันยังเข้าไปช่วยเพิ่มประสิทธิภาพของดวงตา เช่น ตาเสื่อมที่เกิดจากโรคเบาหวาน โรคต้อหิน โรคต้อกระจก และยังทำให้เลือดไปเลี้ยงรากผมมากขึ้น ทำให้เซลล์รากผมแข็งแรงขึ้นอีกด้วย"
Read more : http://buff.ly/1e9T8WR
Visit : http://buff.ly/1e9T6hN
คุยกับทีมแพทย์เลสิก : http://buff.ly/1fjG4lM
ขอบคุณภาพประกอบจาก awayofmind.blogspot.com
ในแต่ละวันควรบริโภคอาหารให้ครบ 5 หมู่ และทานอาหารให้หลากหลาย ไม่รับประทานอาหารซ้ำๆกันทุกวัน เพื่อประโยชน์ต่อร่างกายและมีสุขภาพที่ดี
Butterfly Pea is an ancient Thai herbal plant. Its flower has three different colors white, blue, and purple. Not only beautiful, Butterfly Pea first gained its reputation as a powerful hair strengthener in the traditional Thai medicine. leaves, flowers, seeds, and roots are all used as medicinal herbs. According to Thai culture & folklore, butterfly pea flowers are squeezed to make Anchan tea, and as a coloring for Thai desserts in blue and purple colors.
It also provides anthocyanin to improve eyesight, treat opthalmitis and eye infections, nourish hair, provide antioxidants and boost body immunity. Many health & beauty products are derived from this flower because of the positive effects of the flavanoid, Quercetin has on skin & hair. The hot or cold tea is extremely thirst quenching and relaxing.
Anthocyanins are highly concentrated in the deep blue pigments of wild Butterfly Pea, which contain higher levels of anthocyanins than many other foods. They belong to a group of natural compounds, called flavonoids, found in the skins of many plants that have high antioxidant capacity and other bioactivity.
Thanks Eng. info from : Siam Natural Herbal Health & Beauty/Skin-Hair Care Product
http://buff.ly/166hIbn
Blue Glutinous Rice Cakes (Pulut Tai Tai)
Recipe adapted from My Kitchen Snippets
- 600g glutinous rice, wash and soak overnight
- 350ml coconut milk (I used 200ml)
- 150ml warm water
- 4 pandan leaves (I used more)
- 1 tsp salt
- 2 tbsp sugar (I used 1 tbsp)
- 12-15 blue pea flowers, soak in warm water, crush it to extract the blue colouring
Steps:
1. Wash rice and divide it into two equal portion. Soak one part in water and another part in the blue pea flowers juice. Leave them overnight. Soak the rice overnight will help in steaming process.
2. Drain both the rice, put them side by side on steaming tray. Warm the coconut milk, sugar and salt in the microwave for 30 seconds. Stir and mix well.
3. Drizzle in about half of the coconut milk into the rice. Arrange the pandan leaves on top of the rice and steam the rice over rapid boiling water for 10 mins.
4. Remove the steaming tray, put the pandan leaves aside, fluff up and mix both rice together and drizzle the balance of the coconut milk, put pandan leaves back on top of the rice again and continue to steam for another 15 mins or until the rice is done.
5. Remove the steaming tray, discard pandan leaves, even out the rice with a spoon and using a banana leaf or aluminum foil press down the rice until well compact.
6. If possible put something heavy to weigh down the rice. Leave it cool.
7. Slice the rice cakes and serve it with coconut jam.
Thanks Recipe From : Awayofmind Bakery House
http://buff.ly/1cxxbmN